Doe de prétox

We kennen allemaal de deugden van een detox na de eindejaarsfeesten, om onze uitspattingen te compenseren. Maar nu is er ook een manier om ons lichaam voor te bereiden op deze drukke periode, namelijk de prétox!

Uit wat bestaat een prétox ?

Het is een methode waarin gezond en evenwichtig eten en leven voorop staat, gedurende een korte periode (van 1 tot 7 dagen) om je lichter te voelen en tegelijkertijd ook je energiepeil hoog te houden. U voelt zich fitter, verliest gewicht, slaapt beter en het effect is bijna onmiddelijk merkbaar.

We elimineren alles van bewerkt voedsel, suikers, verzadigde vetten,..... en geven de voorkeur aan natuurlijke en hoogwaardige voeding om ons lichaam te ontgiften.

Operatie prétox

Voldoende drinken is essentieel : Infusies zijn hiervoor ideaal. 

Een klein receptideetje: 2 cm vers geraspte gember + 1 kl kurkuma + het sap van een halve citroen + een kl honing + warm water.

Voeg ook een drainerend staafje van Nutripham toe aan je fles water.

Dagmenu prétox :

Ontbijt

Koffie of thee zonder suiker

Kiwi

Yoghurt natuur

Muesli zonder toegevoegde suikers

Tussendoor : 1 nutripharm reep

Lunch

Salade van geraspte zwarte radijs

Recept : Rasp 1 zwarte radijs en meng met krablees en light cocktailsaus (2 hardgekookte eigelen, geplet met en vork en gemengd met een potje yoghurt 0%, een beetje mosterd, wat citroensap, een kl tomatenpuree, peper en een mespunt piment d’Espelette).

100g gebraden kip met dragon

40g quinoa en courgette à volonté

Tussendoor :

Yoghurt natuur + 1 clémentine

of 3 Nutripharm koekjes naar keuze

Avondeten

Aspergesoep

150g à 200g papilotte van heekfilet

veldsla

1 el rauwe olijfolie 

Salade  van rood fruit (diepvries) met munt